Angst en depressie onder Italiaanse jongeren

Kort nieuws | The Vision  |  6 March 2020 - 09:00 6 Mar - 09:00

Competitie en prestatiedwang, de ermee gepaard gaande druk en het vooruitzicht van een onzekere toekomst, zijn de belangrijkste redenen waarom psychische stoornissen, stress en depressie onder studenten aan Italiaanse universiteiten en hogescholen toenemen.

Italiaanse jongeren scoren wat dit aangaat onder het Europese gemiddelde. Van de 8 miljoen jongeren tussen de 12 en 25 jaar, zijn er 800 duizend niet tevreden met hun leven. Ze noemen uiteenlopende redenen, maar de belangrijkste zijn studiedruk en het gebrek aan toekomstperspectief.

Die gevoelens van angst en onzekerheid beginnen al op middelbare scholen. Van de 11-jarigen zegt slechts 26% van de meisjes en 17% van de jongens dat ze graag naar school gaan, zo blijkt uit een onderzoek dat de WHO vier jaar geleden deed. Onder 15-jarigen dalen die percentages zelfs tot 10% voor meisjes en 8% voor jongens. Volgens hetzelfde onderzoek kampt 51% van tieners met stress, piekend tot 72% bij 15-jarigen.

(The Vision, Milaan)

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie