Japanse staatssecretaris kiest voor hotel

Kort wereldnieuws | Mainichi  | 12 March 2020 - 09:0012 Mar - 09:00

Tomohiro Yamamoto, de Japanse staatssecretaris van Defensie, sliep 146 dagen in een hotel in Tokio op kosten van de Japanse belastingbetaler, maar is volgens zijn ministerie nu toch eindelijk ingetrokken in een daarvoor bestemd slaapverblijf van de Diet, het Japanse parlement.

Als de minister van Defensie op reis is, is het gebruikelijk dat de staatssecretaris en viceministers om beurten in Tokio paraat staan om te kunnen reageren op crises zoals bijvoorbeeld de lancering van raketten door Noord-Korea. Dat Yamamoto daarvoor een hotel koos, leidde tot opgetrokken wenkbrauwen, maar hij hoeft de gemaakte kosten à $10.000 niet terug te betalen.

(Mainichi, Tokio)

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie