Hoe de laptop ons leven veranderde in één groot kantoor

Verenigde Staten | The Atlantic  | 16 March 2020 - 13:0016 Mar - 13:00

Smartphones mogen de neiging hebben al onze aandacht op te slokken, dat we ons nauwelijks nog van werk los kunnen maken is te wijten aan een ander device, zegt Amanda Mull. ‘Je bent alleen nog ziek als er écht iets aan de hand is. Anders werken jij en je verkouden hoofd gewoon vanuit huis.’

Het is vrijwel onmogelijk om in de metro van New York City productief te zijn. Tijdens het forensen zijn veel mensen gedwongen te staan, met één hand aan de paal om niet om te vallen, zodat werken geen optie is. Reizigers kunnen op hun telefoon door hun inbox bladeren of een paar mails opstellen, maar ook het internettoegang is weinig betrouwbaar in de tunnels van de stad. De meesten lezen een boek, scrollen door hun playlists of spelen veelkleurige spelletjes op hun telefoon. Of ze staren afwezig voor zich uit.

Maar zo nu en dan schendt iemand deze heilige slackmodus in de ochtendmetro. Deze week haalde een vrouw die een plek op de stoel naast me had bemachtigd haar laptop tevoorschijn en viel fanatiek op een spreadsheet aan. De aanblik vervulde me net als altijd wanneer ik een collega-forens tabellen zie opstellen of een PowerPoint-presentatie bewerken terwijl ik naar een podcast luister met ontzetting. Plotseling werd ik me veel bewuster van de harde, smalle hoes van mijn eigen werkcomputer, die ik door mijn tas heen in mijn dij voelde prikken.

» Lees dit artikel in de Reader
» Hier leest u dit verhaal op Blendle

» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze selecie uit 943 kranten wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie

Eddi Aguirre/Unsplash