Afstand is wennen voor Israëli’s

Kort wereldnieuws | Ha'aretz  | 27 March 2020 - 09:0027 Mar - 09:00

Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt ook in Israël aangeraden af te zien van nauw contact en wordt afgeraden te knuffelen, te kussen of handen te schudden. Maar dat is lastig in een cultuur waarin het concept van persoonlijke ruimte vrijwel niet bestaat.

’Dit is een uitdaging die Israëli’s nooit eerder hebben ervaren’, zegt Gad Yair, professor in de sociologie en antropologie aan de Hebreeuwse Universiteit. ‘Als mensen elkaar omhelzen in dit land, dan doen ze het ook echt. Vergaderingen zijn meestal intiem. Het is gebruikelijk wanneer je een zwangere vrouw ziet je hand op haar buik te leggen. Er is geen sociale afstand tussen mensen omdat we het gevoel hebben dat we allemaal dezelfde familie zijn en we elkaar mogen aanraken.’ Maar ook al is het een uitdaging, Israëli’s zijn ook gewend aan discipline in noodsituaties vanwege het noodzakelijke besef dat de groep belangrijker is dan het individu.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie