Internet blijft stabiel

Kort wereldnieuws | Buzzfeed  | 28 March 2020 - 09:0028 Mar - 09:00

Nu mensen over de hele wereld massaal thuisblijven, is het de vraag hoe stabiel het internetverkeer blijft. Normaal gesproken ligt de piek van internetverkeer op zondagavonden, nu is dat doordeweeks om 11.30 uur.

Maar desondanks lijkt het internet stand te houden. ‘We hebben nergens in ons netwerk dramatische vertragingen gezien’, zegt Matthew Prince, CEO van het Amerikaanse Cloudflare, een webinfrastructuur- en beveiligingsbedrijf.

‘In Italië zagen we een stijging in het gebruik van 30%, maar was er geen verslechtering van de service. En dat voor een heel land in quarantaine.’ In Zuid-Korea en in delen van de VS, zoals Seattle, die vroeg werden getroffen door Covid-19, werd een stijging van 8% tot 10% genoteerd.

De kans dat het internet down gaat is vrij klein, denkt ook Roger Entner, analist bij Recon Analytics. ‘Het is tenslotte ontworpen om een nucleaire explosie te weerstaan. Ik denk niet dat we bang hoeven te zijn.’

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie