Schonere lucht in Parijs

Kort wereldnieuws | AFP  |  4 April 2020 - 09:00 4 Apr - 09:00

Volgens Airparif, dat de luchtkwaliteit in de regio Parijs meet, zorgt de lockdown in Frankrijk ervoor dat de luchtverontreiniging in Parijs met 20 tot 30% is gedaald.

Sinds 17 maart is het auto- en vrachtverkeer sterk verminderd evenals het aantal vluchten op de twee luchthavens. Ook de uitstoot van stikstofoxide daalde met meer dan 60%. Volgens Airparif was al twee dagen na de lockdown sprake van significante verbetering. De grootste verbetering is waarneembaar op grote verkeersaders, waar het niveau van verontreiniging is gedaald tot wat normaal gesproken alleen in de parken van de stad wordt gemeten.

De lockdown heeft nog niet geleid tot een duidelijke afname van PM2.5- en PM10-deeltjes, de kleinste en meest schadelijke stoffen, die diep in de longen en zelfs de bloedbaan kunnen binnendringen. Airparif schrijft dit toe aan toegenomen huisverwarming door het koudere weer en de niet afgenomen landbouwactiviteit in de regio.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie