Honger dreigt te verdubbelen

Kort wereldnieuws | Al Jazeera  | 25 April 2020 - 09:0025 Apr - 09:00

Het aantal mensen dat acuut door voedselonzekerheid wordt bedreigd, kan dit jaar bijna verdubbelen tot 265 miljoen door de economische gevolgen van de coronapandemie.

Dit schrijft het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in een rapport dat deze week verscheen. Door onder meer verliezen in de toerismesector, afnemende overboekingen naar thuislanden, reisrestricties en andere beperkingen die verband houden met de pandemie, zullen dit jaar ongeveer 130 miljoen mensen acute honger lijden, bovenop de 135 miljoen mensen die al in de gevarenzone zitten.

Volgens Arif Husain, hoofdeconoom bij het WFP, is het van cruciaal belang om snel te handelen en zo te voorkomen dat mensen die al van dag tot dag moeten leven, hun schaarse bezittingen verkopen, aangezien het jaren kan duren voordat ze weer zelfredzaam worden. In gevallen waarin boeren zich bijvoorbeeld gedwongen zien om hun gereedschappen of lastdieren te verkopen, kan dit jarenlang gevolgen hebben voor de lokale voedselproductie, aldus Husain.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie