Verplegers belaagd in Mexico

Kort wereldnieuws | Buzzfeed  |  5 May 2020 - 09:00 5 May - 09:00

In veel landen wordt het medisch personeel momenteel toegejuicht door de bevolking. In Mexico daarentegen zijn tientallen ziekenhuismedewerkers inmiddels het doelwit van agressie door vreemden maar ook door autoriteiten die vrezen dat ze het coronavirus verspreiden.

Zeker 21 verpleegkundigen in Mexico zijn verbaal of fysiek aangevallen sinds de start van de pandemie. Een van hen werd zelfs bekogeld met bleekmiddel. ‘Het is pijnlijk om te praten over wat onze mensen wordt aangedaan’, zei Fabiana Zepeda, hoofd verpleegkunde van het Mexicaanse Instituut voor Sociale Zekerheid, tijdens een persconferentie deze week met gebroken stem. ‘We zijn geen ziekteverspreiders die in het openbaar rondlopen. We maken niemand ziek.’

De aanvallen komen precies op het moment dat de regering juist probeert gepensioneerde artsen en verpleegkundigen te rekruteren. Dinsdag kondigden de gezondheidsautoriteiten aan dat het land ‘fase drie’ van de pandemie is ingegaan en de verwachting is dat het aantal besmettingen snel zal toenemen.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie