Manhattan na de crisis

Kort wereldnieuws | The New York Times  | 21 May 2020 - 09:0021 May - 09:00

Manhattan, de grootste zakenwijk van de VS, staat mogelijk grote veranderingen te wachten. Om de dagelijkse stroom van honderdduizenden kantoormedewerkers te kunnen faciliteren draait het hart van New York op een enorm ecosysteem van openbaar vervoer, kantoortorens, restaurants en winkels, dat miljoenen aan huurpenningen en belastingdollars oplevert.

Maar vooruitkijkend naar het einde van de coronapandemie vragen bedrijven zich nu af of hun werknemers veilig kunnen terugkeren en of dat nodig is. Drie van de grootste commerciële huurders van New York, Barclays, JP Morgan Chase en Morgan Stanley, goed voor tienduizenden werknemers in de kantoortorens van Manhattan, bezinnen zich. De crisis laat zien dat thuiswerken net zo productief kan zijn en daarmee rijst de vraag of het nog zinvol is om geld te spenderen aan de exorbitante commerciële huren van Manhattan. Zoals Jes Staley, CEO van Barclays, het stelt: ‘Het idee om 7.000 mensen in een gebouw te stoppen, behoort wellicht tot het verleden.’

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie