Online huwelijksfeesten

Kort wereldnieuws | The Japan Times  | 22 May 2020 - 09:0022 May - 09:00

Vanwege lockdowns en reisbeperkingen besluiten steeds meer stellen in China, waar livestreaming enorm populair is, om van hun huwelijk een online gebeurtenis te maken. Creatieve ondernemers springen in op die online trend door bijvoorbeeld videobewerkingen aan te bieden die de ceremonie opfleuren met special effects.

Zo pakte livestreamingplatform Huajiao uit met digitale trucs om een van zijn werknemers een droomhuwelijk te bezorgen. ‘Tijdens de voorbereidingen vertelde de bruid dat haar droomhuwelijk zou plaatsvinden in een heteluchtballon voor een kasteel, dus we hebben videoeffecten geleverd om haar droom te realiseren’, aldus de ‘online huwelijksorganisator’ van Huajia. De trend zorgt ervoor dat honderdduizenden ‘gasten’ nu naar huwelijken van onbekenden kijken en likes, reacties, virtuele munten en geschenken achterlaten.

Inmiddels hebben alle Chinese provincies de noodtoestand opgeheven en beginnen overal de voorbereidingen voor bruiloften. Maar aangezien grote bijeenkomsten nog niet zijn toegestaan, is de verwachting dat de trend van online trouwerijen zal doorzetten.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie