Populairste leider in 100 jaar

Kort wereldnieuws | Forbes  | 26 May 2020 - 09:0026 May - 09:00

In maart vorig jaar maakte de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Adern al grote indruk met haar optreden na de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch en door haar aanpak van de coronacrisis is haar populariteit nog veel verder toegenomen.

Afgelopen dinsdag was het de tweede dag op rij dat er geen nieuwe covid-19-gevallen werden gemeld in het land, nadat het dagelijkse infectiepercentage al wekenlang een constante daling liet zien. Op een bevolking van 5 miljoen telde Nieuw-Zeeland in totaal slechts 1500 bevestigde en mogelijke gevallen van corona en daarbij vielen slechts 21 doden te betreuren. Experts denken dat deze uitzonderlijke cijfers grotendeels te danken zijn aan de rigoureuze afsluiting die Ardern in maart invoerde toen het land ruim 100 coronagevallen telde. Uit een recente enquête blijkt dat bijna 92% van de respondenten de door haar geïmplementeerde maatregelen ondersteunt. In diezelfde enquête wijst 60% van de respondenten Ardern aan als de populairste leider van het land in 100 jaar.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie