Vaderdag gevaarlijk in Duitsland

Kort wereldnieuws | Der Spiegel  | 27 May 2020 - 09:0027 May - 09:00

In Duitsland zijn Vaderdag en Hemelvaartsdag bijzonder gevaarlijke dagen voor verkeersdeelnemers omdat er dan vaak drank in het spel is, zo blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek.

Op Hemelvaartsdag 2019 werden er meer ongevallen geregistreerd dan op enige andere dag in dat jaar. Er vonden die dag 263 ongevallen plaats waarbij alcohol een factor was, tegenover een gemiddelde van 98 verkeersongevallen per dag. Op Vaderdag 2019 werden er eveneens 263 ongevallen genoteerd. Daarbij raakten 160 mensen gewond, waarvan 67 zwaargewond; een persoon stierf. Dat is een lichte daling ten opzichte van Vaderdag 2018 toen er 274 ongelukken gebeurden; sinds jaar en dag is dat de datum waarop de meeste verkeersongelukken in Duitsland plaatsvonden.

Niet heel verrassend zijn oudejaarsavond en nieuwjaarsdag andere dagen met een bovengemiddeld aantal ongelukken waarbij tenminste een van de betrokkenen te veel heeft gedronken, maar ook 1 mei, in Duitsland een vrije dag, scoort hoog.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie