Tweemeter-gadget voor Florence

Kort wereldnieuws | CNews  | 28 May 2020 - 09:0028 May - 09:00

De culturele trekpleisters van Italië snakken ernaar om weer te kunnen heropenen na de sluiting van twee maanden en zo de inkomstenstroom weer op gang te kunnen brengen, maar dat moet dan wel met de verzekering dat bezoekers veilig zijn.

De kathedraal van Florence, met de klokkentoren van Giotto en de koepel van Brunelleschi een van de belangrijkste toeristische attracties van de Toscaanse stad, denkt die veiligheid te kunnen bieden met een gadget dat bezoekers om hun nek dienen te hangen. Het apparaatje wordt aan het begin van elk bezoek gratis uitgedeeld. Wanneer twee mensen elkaar tot op minder dan twee meter naderen, begint het ding zacht te piepen, te trillen en te flitsen. Na elk gebruik worden de apparaten gedesinfecteerd. De Cattedrale di Santa Maria del Fiore claimt de eerste ter wereld te zijn die het systeem, dat ‘maximale veiligheid en comfort tijdens het bezoek garandeert’, binnen een museumcontext toepast.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie