LOT hervat vluchten

Kort wereldnieuws | Polskiradio  | 29 May 2020 - 09:0029 May - 09:00

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT zal vanaf 1 juni de vluchten op een aantal binnenlandse routes hervatten, aangezien het land op die datum de coronabeperkingen versoepelt.

Volgens de maatschappij, die volledig in staatshanden is, behoren de vluchten tussen hoofdstad Warschau en de noordelijke stad Gdańsk tot de verbindingen die weer in gebruik worden genomen. Ook vluchten tussen Warschau en Krakau in het zuiden, Szczecin in het noordwesten en Wrocław in het westen worden hervat. De maatschappij had alle vluchten opgeschort tot 31 mei vanwege het coronavirus.

Na de hervatting van de binnenlandse vluchten zullen ook de verbindingen worden hersteld met Europese landen die als veilig worden aangemerkt. Daarna volgen intercontinentale vluchten. Beslissingen over het hervatten van de Europese en intercontinentale vluchten hangen af van zowel het besmettingsrisico in Polen als in de bestemmingslanden.

Op 15 maart legde Polen niet alleen alle internationale lijnvluchten stil, maar ook het volledige passagiersvervoer per trein.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie