Bollywoodsterren onder vuur

Kort wereldnieuws | Al Jazeera  | 17 June 2020 - 16:0017 Jun - 16:00

Diverse Bollywoodsterren zijn bekritiseerd nadat ze zich in navolging van wereldwijde protesten uitspraken tegen racisme.

Ze worden beschuldigd van hypocrisie, omdat ze in India producten promoten die een lichtere huidskleur moeten opleveren. In die industrie gaan jaarlijks miljarden dollars om. De sterren wordt ook lafheid verweten omdat ze eerder nalieten om aanvallen op minderheden in India, voornamelijk moslims, te veroordelen.

Een van de sterren is actrice Priyanka Chopra. ‘Waar je ook woont, wat je omstandigheden ook zijn, niemand verdient het om te sterven door toedoen van een ander vanwege zijn huidskleur’, schreef ze op Instagram. Op sociale media wordt ze erop gewezen reclame te hebben gemaakt voor een ‘intense blankheid moisturizer’. Ook verwijzen criticasters naar haar rol in de film Fashion (2008), waarin ze zich schaamt voor seks met een zwarte man.

» Lees meer Wereldnieuws in de reader.

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie