360 Top-5 non-fictie

360 | Amsterdam  | 21 June 2020 - 20:0021 Jun - 20:00

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Waarom ras ertoe doet
Afua Hirsch
Waarom ras ertoe doet gaat over de maatschappelijke betekenis van ras en identiteit, de verborgen strijd over de nationale identiteit, en over de identiteitscrisis waarin de Europese samen-levingen zich bevinden. Afua Hirsch onderzoekt waarom we het zo ingewikkeld vinden om over ras te praten.

De macht van nietsdoen
Jenny Odell
Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen. Maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we 24/7 ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet. Jenny Odell schreef een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden.

Vijf tragedies: Oidipous, Antigone, Aias, Filoktetes, Elektra
Sofokles
Een prins doodt zijn vader en verwekt kinderen bij zijn moeder. Een meisje trotseert een bevel en begraaft haar gesneuvelde broer. Twee kinderen doden hun moeder, die hun vader heeft vermoord: Oidipous, Antigone en Elektra van Sofokles zijn wereldberoemd.

Vergeten volkeren
Philip Matyszak
In Vergeten volkeren onttrekt Philip Matyszak veertig relatief onbekende volkeren aan de vergetelheid, zoals de Amorieten, de Kanaänieten, de Filistijnen, de Messenen, de Numidiërs, de Bataven, de Vandalen en de Visigoten. Het boek is verdeeld in vier tijdvakken, van 2700 v.Chr. tot 550 n.Chr.

Bespiegelingen over levenswijsheid
Arthur Schopenhauer
‘Hoe moeten we ons leven inrichten om er zo veel mogelijk geluk uit te halen?’ vroeg Schopenhauer zich af. De zekerste pijler is onze persoonlijkheid, zegt de Duitse filosoof, want die kan ons niet worden afgenomen. En die persoonlijkheid kunnen we ontwikkelen.

» Bekijk de top 5 in in de Reader
» Abonneer u op onze boekennieuwsbrief en ontvang maandelijks onze selectie nieuw verschenen non-fictie, en ontvang 10% korting op uw onvertaalde aankopen.

Plaats een reactie