Weg hemelse klanken

Groot-Brittannië | Cultuur & Wetenschap | Financial Times  | 26 June 2020 - 20:0026 Jun - 20:00

De English National Opera, een van de grootste Britse operagezelschappen, geeft drive-inoptredens. De Financial Times is niet erg enthousiast over het concept.

Ik heb als millennial de gouden tijd van de drive-inbioscoop niet meegemaakt. Toch lijkt de English National Opera (ENO) te denken dat het een levensvatbaar concept is. Wanneer in september de eerste drive-inoperavoorstellingen in Londen in première gaan, zal ik eindelijk kunnen opdraven in mijn elektrische auto, mijn arm zedig om de schouders van mijn verloofde slaan en genieten terwijl de Koningin van de Nacht figuurlijk het dak van de tent zingt.

Al voordat het coronavirus toesloeg, speelde de ENO met het idee om op deze manier een nieuw publiek aan te boren, maar ze zet er nu vaart achter, in de hoop dat er voor september een versoepeling komt van de lockdown. De eerste twee voorstellingen worden Die Zauberflöte van Mozart, met haar vrijmetselarij-intrige, en La Bohème van Puccini. Het toeval wil dat de heldin van deze laatste opera, Mimi, sterft aan een longziekte, dus dat is eigenlijk wel… relevant.

» Lees verder in de reader.
» Lees dit artikel voor € 0,49 of wordt lid

» Lees 360 nu voordelig. 3 maanden papier en digitaal voor €30. Of 3 maanden digitaal voor €15.

Plaats een reactie