Oost-Afrikaanse truckers durven cabine niet meer uit

Kenia | Afrika | Mail & Guardian  |  6 July 2020 - 13:00 6 Jul - 13:00

Vrachtwagenchauffeurs die goederen vervoeren in Oost-Afrika worden ervan beschuldigd covid-19 te verspreiden. Het maakt hun ritten nog langer  – ze staan soms dagenlang te wachten voordat ze de grens over mogen – en ook gevaarlijker.

Khamis Makaranga was nooit van plan geweest een diplomatieke rel te veroorzaken. Hij wilde zijn lading tomaten gewoon op de juiste bestemming afleveren. Makaranga rijdt als vrachtwagenchauffeur geregeld op en neer tussen Dar es Salaam en Nairobi. De tomaten, afkomstig uit de regio Iringa in het binnenland van Tanzania, waren bestemd voor een markt in de Keniaanse hoofdstad. Maar daar zouden ze nooit aankomen.

Toen Makaranga aankwam bij de grensovergang bij Namanga, zag hij honderden vrachtwagens die allemaal stonden te wachten voor ze Kenia binnen mochten. Nieuwe coronamaatregelen zorgden voor nog meer oponthoud dan gebruikelijk. Elke chauffeur die het land binnenrijdt, moet van de Keniaanse autoriteiten een coronatest ondergaan, waardoor de rit zomaar een aantal dagen langer duurt.

360 Magazine werkt aan een nieuwe website. Om je vast kennis te laten maken met ons digitale aanbod, bieden we tijdelijk 5 gratis artikelen aan.

Klik hier om je gastabonnement te activeren

Plaats een reactie