Weilanden

Nederland | Agenda  | 18 July 2020 - 16:0018 Jul - 16:00

Festival | Afzender Boulevard
6 t/m 16 augustus, diverse locaties, Den Bosch, afzenderboulevard.nl

De 36ste editie van Theaterfestival Boulevard is verplaatst naar 2021, maar dit jaar is er wel: Afzender Boulevard, een kleinschalig zomerprogramma. Mede door de vindingrijkheid van talloze makers, onder wie Schweigman, Bart van de Woestijne, Theater Artemis, Circus Ronaldo en Sven Ratzke, is er alsnog een programma samengesteld met concerten, performances en installaties, in theaters en op straat, maar ook in wijken en weilanden.

Met als thema ‘Nader de ander’ beoefent Afzender Boulevard de vergeten kunst van de nabijheid. Met als een van de klappers de performance/voorstelling U bevindt zich hier, waarmee Dries Verhoeven dertien jaar geleden naam maakte. De voorstelling is plotseling wel heel relevant: als bezoeker stap je, helemaal alleen, een wat kale hotelkamer in. Je kunt doen wat je wil, op bed gaan liggen bijvoorbeeld, niemand die je ziet. En zelf zie je ook niemand. Of wel? Wie schuift bijvoorbeeld dat briefje onder de deur door?

Verhoeven: ‘Door de huidige pandemie wordt het een reflectie op onze tijd van zelfisolatie, op een tijd waarin de nabijheid van onbekenden als een bedreiging wordt gezien.’

» Lees meer Agenda in de Reader.

Plaats een reactie