Sterren kopen Oatly

Kort wereldnieuws | The Guardian  | 21 July 2020 - 09:0021 Jul - 09:00

Het Zweedse Oatly, dat alternatieven voor zuivel produceert uit haver, zoals havermelk, yoghurtvervangers en ijs, verkocht onlangs een minderheidsbelang van ruim €173 mln aan een groep beroemde investeerders.

Daarmee wordt Oatly nu gewaardeerd op circa €1,73 mrd. Volgens het bedrijf behoren onder meer Oprah Winfrey, investeerder Blackstone, Jay-Z’s entertainmentbedrijf Roc Nation, actrice Natalie Portman en voormalig Starbucks-CEO Howard Schultz tot de nieuwe aandeelhouders.

De vraag naar traditionele koemelk daalt en de verkoop van alternatieven uit haver, amandelen of kokosnoten stijgt, vooral bij consumenten onder de 40 jaar, die bereid zijn meer uit te geven aan duurzame, gezonde producten.

Oatly-CEO Toni Petersson noemt het binnenhalen van investeerders als Blackstone een duidelijke indicatie dat de wereld een duurzamere weg inslaat. ‘Het engagement van onze nieuwe partners om ons te steunen en onze missie te bevorderen, is een duidelijke indicatie van waar de wereld naartoe gaat, namelijk een nieuwe, duurzamere toekomst.’

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie