Walvissen voor bont

Kort wereldnieuws | EcoHustler  | 27 July 2020 - 09:0027 Jul - 09:00

Het is steeds moeilijker om voorstanders te vinden van de walvisjacht of van het fokken van pelsdieren voor de productie van bont, maar Noorwegen combineert deze activiteiten doodleuk.

Net als IJsland en Japan hebben de Noren het moratorium op de walvisvaart nooit erkend en nu het seizoen weer is begonnen jagen ze volop, met forse steun van de Noorse regering.

De afgelopen twee jaar doodden de Noren meer walvissen dan IJsland en Japan tezamen en dat alles niet voor de eigen consumptie van walvisvlees, want die is al jaren tanende. Volgens milieu-organisaties Environmental Investigation Agency en Animal Welfare Institute is het vlees niet alleen bedoeld voor export naar Japan, maar ook om dieren in de Noorse pelsfokkerij te voeden. Dubbel zo verwerpelijk en onacceptabel, vinden de organisaties en ze willen dan ook dat Noorwegen nu echt stopt met de commerciële walvisvaart.

(Ecohustler | Groot-Brittanië)

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie