Honderden doden door mazelen op Madagaskar

Kort wereldnieuws | The Sydney Morning Herald  | 29 July 2020 - 09:0029 Jul - 09:00

Terwijl in Nederland de discussie over inentingsprogramma’s voortwoekert, zijn op Madagaskar sinds september zo’n 70.000 mensen besmet met het mazelen-virus.

Inmiddels zijn er al bijna duizend mensen aan overleden. De zeer besmettelijke ziekte valt eenvoudig te voorkomen door inenting, maar door geldgebrek en slechte coördinatie op het Afrikaanse eiland verloopt het vaccinatieproces slecht.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO is met een nieuwe campagne begonnen om meer dan zes miljoen kinderen te vaccineren. Volgens de WHO is het aantal gevallen van mazelen wereldwijd in 2018 verdubbeld in vergelijking met het jaar ervoor. Ruim 200.000 gevallen zijn bekend, maar de WHO gaat ervan uit dat het daadwerkelijke aantal veel hoger ligt. Het Amerikaanse ABC News meldde deze week ruim 8000 gevallen van mazelen op de Filipijnen. Daar zouden inmiddels 136 slachtoffers zijn gevallen.

(The Sydney Morning Herald, Australië)

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie