Indiërs nemen de fiets

Kort wereldnieuws | Deutsche Welle  |  6 August 2020 - 09:00 6 Aug - 09:00

Net als in andere delen van de wereld zorgt de coronapandemie ook in India voor een enorme toename van de verkoop van fietsen.

De meeste Indiase steden zijn weliswaar niet bepaald fietsvriendelijk, maar de interesse voor fietsen is tijdens de pandemie sterk toegenomen, omdat mensen even willen ontsnappen aan het binnen zitten en aan lichaamsbeweging willen doen, of omdat ze reizen in het overvolle openbaar vervoer willen vermijden.

Volgens Tarun Gupta, een handelaar die sinds vier jaar een winkel met fietsen en toebehoren heeft in een chique wijk in New Delhi, loopt het storm. ‘Elk jaar, van maart tot juni, zien we een verkooppiek. Maar in de afgelopen twee maanden is de verkoop vervijfvoudigd’, aldus Gupta. ‘Een dergelijke hausse is in de fietsenbranche nooit eerder voorgekomen. Zelfs dealers die al 50 jaar actief zijn, hebben nog nooit dergelijke verkopen gezien. We hebben voor het hele jaar al genoeg verkocht.’

Deutsche Welle | Berlijn

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie