Meervoudig miljonair wordt bankovervaller

VS | Archief | The Daily Beast  |  9 August 2020 - 11:00 9 Aug - 11:00

Uit het Archief: Hij won 19 miljoen dollar in de loterij, verbraste alles en moest toen wel uit stelen gaan om zijn heroïneverslaving te kunnen betalen. De voormalige beveiliger leed aan de zogenaamde loterijvloek.

De voormalige beveiliger – een verzorgde, wat gezette man met zilvergrijs haar – blijft als verlamd stilstaan bij de ingang van het filiaal van Montecito Bank & Trust in een winkelcentrum langs de weg in Carpinteria, een rustig badplaatsje zo’n 18 kilometer ten zuidoosten van Santa Barbara. Hayes heeft een kussen onder zijn overhemd gestopt en een Zoo York-honkbalpet diep over zijn gezicht getrokken. Het is 27 april 2017, kwart over vijf in de middag en hij heeft zich wekenlang verdiept in de beste manieren om zijn overval te laten slagen. Nu, zegt Hayes tegen zichzelf ‘moet je gewoon laten zien dat je ballen hebt’.

‘Het was alsof er op mijn ene schouder een duivel zat en op mijn andere een engel,’ vertelt Hayes een jaar na de misdaad. ‘De engel zei: “Doe het niet. Wie weet ga je voor twintig jaar de gevangenis in.” En de duivel zei: “Het is vrijdag. Je bent blut. Wil je nou echt het hele weekend zonder drugs zitten, loser?’

Dus loopt Hayes de bank binnen en geeft hij een kassière een briefje waarin hij geld eist. ‘Sorry,’ zegt hij nog, voor hij er vandoor gaat. ‘Familiecrisis.’

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie

Camerabeeld van een van de beroofde banken. Hayes bood voordat hij wegging standaard zijn excuses aan en liet naar eigen zeggen graag DNA van anderen achter op de plaats delict.