Discotheken in Italië dicht

Kort wereldnieuws | ANSA  | 26 August 2020 - 09:0026 Aug - 09:00

Een Italiaanse rechtbank heeft een beroep verworpen dat disco-eigenaren hadden ingediend tegen het regeringsbesluit van afgelopen zondag om clubs in heel Italië opnieuw te sluiten.

De regering besloot hiertoe vanwege een stijging van coronabesmettingen onder jongeren. Het dragen van mondkapjes is nu verplicht van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends binnen en buiten bars en bij bijeenkomsten en feesten in straten en op pleinen.

De regionale rechtbank van Lazio stelt in zijn uitspraak dat zorgen over de volksgezondheid boven de economische belangen van de exploitanten gaan ‘binnen de context van de ernstige, aanhoudende epidemie’. Maar SILB, de Italiaanse brancheorganisatie voor avond- en nachtamusement, zegt te vrezen dat door deze uitspraak de hoeveelheid ongeoorloofde dansbijeenkomsten in villa’s en parken zal toenemen. SILB beraadt zich op vervolgstappen en overweegt schadevergoeding te eisen. De organisatie vroeg eerder al om toegang tot een ontslagfonds en om een btw-verlaging naar 4%. Volgens SILB is zo’n €4 mrd aan omzet in het geding.

ANSA | Rome

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie