Ga het debat met ‘covidioten’ aan

Duitsland | Controverse | 360  |  4 September 2020 - 09:00 4 Sep - 09:00

Het protest tegen de coronamaatregelen zwelt aan in Duitsland, sommige demonstranten ontkennen zelfs dat er überhaupt zoiets bestaat als SARS-CoV-2. Moeten politici en media met deze groep in gesprek gaan of is elke poging tot overtuigen zinloos?

NEE
De meeste mensen in Duitsland begrijpen heel goed wat hen in coronatijd te doen staat. In openbare en afgesloten ruimtes draag je een mondkapje, je houdt tenminste anderhalve meter afstand en je ontmoet elkaar als het even kan in de open lucht. Het zijn vrij overzichtelijke beperkingen, die een nieuwe verstoring van het openbare leven kunnen verhinderen.

Toch is dit een minderheid van de mensen te veel gevraagd. In Berlijn verzamelden zich een grote groep demonstranten om meer ‘vrijheid’ te eisen, waarbij ze de regels nadrukkelijk aan hun laars lapten. Terwijl het juist zulke simpele gedragsregels zijn die vrijheid mogelijk maken.

Het is duidelijk aan welke kant de meerderheid van de Duitsers staat in deze strijd tussen waan en verstand. Toch is er een publiek debat opgelaaid over de manifestatie, waar zo’n 20.000 mensen op afkwamen. De uitspraken van de demonstranten worden verbazingwekkend serieus genomen.

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie