Kledingadviezen vallen verkeerd

Kort wereldnieuws | YahooNews  | 10 September 2020 - 13:0010 Sep - 13:00

De Chinese Guangxi Universiteit publiceerde een gids met tips voor nieuwe studenten om de veiligheid op de campus te waarborgen. De aanbevelingen aan het adres van vrouwelijke studenten zorgden voor een storm van verontwaardiging, en dat in een land dat behoorlijk conservatief is.

‘Draag geen kleding die overdreven onthullend is, dus laag uitgesneden, kort, de middel of rug tonend, om verleiding te voorkomen’, is het advies aan vrouwelijke studenten. ‘Soms is het dragen van hoge hakken niet geschikt omdat ze de beweging beperken.’ Ook alleen uitgaan wordt vrouwen afgeraden.

Nadat de adviezen online werden gedeeld op Weibo, het Chinese Twitter, werden ze meer dan 210 miljoen keer bekeken en volgden duizenden boze reacties. De belangrijkste kritiek is dat de aanbevelingen suggereren dat vrouwen verantwoordelijk zijn voor seksueel geweld. Op Weibo schreef een gebruiker: ‘Er is geen sprake van incidenten, maar de Guangxi Universiteit bestempelt vrouwen bij voorbaat al als slettebak’.

YahooNews | Londen

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie