Schooltelevisie in Afrika

Kort wereldnieuws | Al Jazeera  | 24 September 2020 - 13:0024 Sep - 13:00

In de strijd tegen corona zijn de scholen in Kenia en andere Afrikaanse landen voor onbepaalde tijd gesloten. Zoals het er nu uitziet blijven de scholen in ieder geval in Kenia gesloten tot zeker januari.

Dat levert problemen op voor schoolgaande kinderen want volgens UNICEF, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties, heeft minstens de helft van de schoolkinderen in sub-Sahara Afrika geen internettoegang. Het volgen van alternatieve online-lessen is voor hen dan ook geen optie. Zo goed en zo kwaad als het gaat wordt geprobeerd dat gat op te vullen met schooluitzendingen op telvisie. Ubongo, in 2014 opgericht in Tanzania door een groep kunstenaars en pedagogen, vervult daarbij een steeds belangrijker rol. In maart waren programma’s van Ubongo, ‘hersenen’ in het Swahili, te ontvangen door ongeveer 12 miljoen huishoudens in negen verschillende landen. Vier maanden later, in augustus, is dat aantal gestegen tot 17 miljoen huishoudens in 20 landen.

Al Jazeera | Qatar

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie