Achter de schermen van Europa

Nederland | Agenda  | 23 September 2020 - 09:0023 Sep - 09:00

De fotograaf Lars van den Brink bezoekt bijzondere plekken die de Europese geschiedenis en cultuur zichtbaar maken.

Van den Brink reisde voor verscheidende fotoseries meerdere malen door Europa. Uit dat werk ontstaat een beeldverhaal over de behoefte van veel Europeanen om samen te komen. Een reeks vrolijke beelden van mensen die zich bezighouden met diverse, soms curieuze activiteiten en die het verlangen naar kennis over de cultuur, natuur en muziek verbeeldt.

In zijn nieuwe serie Behind the Day laat Van den Brink de eenheid van tijd los en combineert verschillende opnames met elkaar. Op die manier neemt hij afstand van het analytische karakter van de fotografie en is hij in staat beelden te creëren die verder gaan dan enkel registratie. De werken bestaan uit authentiek, fotografisch verkregen materiaal (geen digitale data), waarmee deze nieuwe serie ook nadrukkelijk gaat over de keuzes die we maken over wat we willen zien; welk verhaal filteren we uit de wereld om ons heen?

Behind the Day speelt zich af in de Alpen en verbeeldt de huidige tijd; een periode waarin vaste waarden op drijfzand komen te staan en beginnen te schuiven. Het geeft weer hoe onze blik op thema’s als milieu, democratie en de medemens het laatste decennium in een razendsnel tempo is veranderd. Hierbij neemt Van den Brink de mens als symbool voor wilskracht, hoop en inspiratie.

Behind the Day, Contour Gallery, Rotterdam van 26 september tot 21 november

» Lees meer Agenda in de reader.
» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks tips van culturele events wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie