Het nieuwe nummer is er! #187 | Dansen naar de pijpen

360 | Amsterdam  |  2 October 2020 - 09:00 2 Oct - 09:00

Met het Dossier: Diplomatieve geschenken
Suzanne Schols, ooit werkzaam als public affairs-adviseur, dook als kunstacademiestudent diep in het fenomeen ‘diplomatieke geschenken’.

Ze raakte gefascineerd door wat in de diplomatieke wereld ‘a polite fiction’ wordt genoemd. Wordt een vaas cadeau gedaan, dan vertegenwoordigt het voorwerp meer dan een vaas en wordt een zwijgend symbool of teken, het bewijs van een ontmoeting, een weerspiegeling van relaties, een bijzonder soort transactie. Het eeuwenoude gebaar van het geschenk is nog steeds belangrijk.

En verder:

» Na de Amerikaanse verkiezingen
De Amerikaanse presidentsverkiezingen van november zouden kunnen leiden tot uitbarstingen van geweld en een constitutionele crisis, blijkt uit onderzoek van rechtsgeleerde Rosa Brooks.

» Van Rwandese held tot ‘terrorist’
Paul Rusesabagina beschermde tijdens de Rwandese genocide meer dan duizend Tutsi’s in zijn hotel. Nu zit hij vast op verdenking van terrorisme, nadat hij zich kritisch heeft uitgelaten over president Kagame.

» Naar een duurzame bouwcultuur
De bouwsector probeert met hightechoplossingen minder CO2 uit te stoten. Maar ligt de oplossing niet juist in meer samenwerking met de natuur?

» Lees #187 in de reader.

Plaats een reactie