Pakistan verbiedt TikTok

Kort wereldnieuws | TechCrunch  | 24 October 2020 - 13:0024 Oct - 13:00

Nadat Pakistan al meerdere keren zijn zorgen kenbaar maakte over de populaire app TikTok, heeft het land de app nu verboden vanwege de verspreiding van video’s die ‘immoreel en onfatsoenlijk’ worden geacht.

De Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit (PTA) liet vorige week weten dat TikTok, ondanks herhaalde waarschuwingen, ‘niet heeft voldaan aan de richtlijnen en dat daarom opdracht is gegeven voor het blokkeren van de TikTok-app in het land.’ De dienst zegt ‘klachten uit verschillende segmenten van de samenleving’ te hebben ontvangen over aanstootgevende video’s. Wel heeft PTA laten weten bereid te zijn de beslissing te herzien als TikTok ‘bevredigende maatregelen neemt om onwettige inhoud te aan banden te leggen’.

Het Pakistaanse besluit komt nadat TikTok, Bigo en 57 andere apps die door Chinese bedrijven zijn ontwikkeld, door buurland India werden verboden vanwege zorgen over cyberveiligheid. Met 200 miljoen maandelijkse gebruikers was India de grootste markt voor TikTok buiten China.

TechCrunch | San Francisco

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie