Wijnvervalsers opgepakt

Kort wereldnieuws | CNN  | 31 October 2020 - 13:0031 Oct - 13:00

De Italiaanse politie heeft een netwerk opgerold dat vervalste Sassicaia-wijn verkocht, een topwijn die voor honderden euro’s per fles wordt verkocht. Het gaat om rode Bolgheri Sassicaia, afkomstig uit een gebied aan de Toscaanse kust.

De namaakoperatie betrof botteling van inferieure Siciliaanse wijn in flessen met nauwkeurig gereproduceerde etiketten die werden verpakt in kisten die in Bulgarije waren vervaardigd.

Het onderzoek begon nadat een kist met nepwijn van een vrachtwagen was gevallen en langs de weg werd gevonden. Toen de politie binnenviel in een pakhuis bij Milaan waren de vervalsers bezig met het labelen van kisten met de zeldzame vintage 2015, door de Amerikaanse Wine Spectator uitgeroepen tot de beste wijn ter wereld. Zo’n 1000 kisten, goed voor €1800 tot €2400 per kist, stonden klaar voor transport naar Zuid-Korea.

De luxegoederenindustrie, een van de belangrijkste Italiaanse bedrijfssectoren, strijdt onophoudelijk tegen namaak. Italiaanse voedsel- en drankenproducenten zouden €4,2 mrd aan omzetverlies lijden door namaak.

CNN | Atlanta

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie