Miljoenen nieuwe internetters

Kort wereldnieuws | South China Morning Post  | 18 November 2020 - 13:0018 Nov - 13:00

Lockdowns en andere beperkende coronamaatregelen hebben volgens een dinsdag gepubliceerd rapport van Google geleid tot een piek in het aantal nieuwe internetgebruikers in zes Zuidoost-Aziatische landen.

In Indonesië, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam zouden veertig miljoen mensen dit jaar voor het eerst online zijn gegaan. Dat aantal is vier keer hoger dan de aanwas in 2019. Acht op de tien mensen in de regio lieten weten dat technologie hen heeft geholpen door de coronaperiode heen te komen, aldus Google.

Sinds 2015 kwamen er in de regio 140 miljoen nieuwe gebruikers bij. In totaal zijn nu ongeveer 400 miljoen mensen in de zes landen internetgebruiker, ofwel 70% van de totale bevolking van 580 miljoen. Google schat de bruto handelswaarde van de interneteconomie in de betreffende regio op $100 mrd, dat is ongeveer een derde van het bbp van Maleisië. De verwachting is dat dat bedrag in 2025 zal verdrievoudigen.

South China Morning Post | Hongkong

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie