De koning en 
het muziekfestival

In Swaziland, officieel het Koninkrijk eSwatini, regeert koning Mswati III met ijzeren hand. Wonderlijk genoeg vindt hier ook het hippieachtige muziekfestival Bushfire plaats, waarvan de waarden lijnrecht tegenover die van de vorst staan.

In eSwatini staat de tijd zo goed als stil. Het land dat voorheen bekendstond als Swaziland – en bij grensovergangen, op verkeersborden en op officiële briefhoofden nog steeds zo wordt aangegeven – is een van de conservatiefste van Afrika. Het is de laatste absolute monarchie van het continent, waar koning Mswati III de touwtjes strak in handen heeft. Wonderlijk genoeg vindt hier ook het hedonistische muziekfestival Bushfire plaats, waar bezoekers zich kunnen laven aan optredens van de beste muzikanten van Afrika – en een overvloed aan drugs. De waarden van dit hippieachtige festival staan lijnrecht tegenover die van het gesloten koninkrijk.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid