De roekeloze verscheurdrift 
van Donald Trump

Politico

| Brussel | Annie Karni | 25 juni 2018

President Trump schijnt elk document dat door hem is afgehandeld direct te verscheuren. Omdat het onbegonnen werk is hem dat af te leren, en elk officieel epistel gearchiveerd dient te worden, plakken medewerkers de snippers weer aan elkaar. Handmatig, met transparante tape.

De eerste vijf maanden van de regering Trump stond Solomon Lartey (54) in het Old Executive Office Building, waar de ambtenaren van de presidentiële staf werken, gebogen over een bureau vol snippers papier. Lartey had een ambtelijke carrière van bijna dertig jaar achter de rug en verdiende een jaarsalaris van 65.969 dollar als systeembeheerder voor het archiveren van officiële stukken. Maar bij alle regeringen waarvoor hij had gewerkt had hij nog nooit iets dergelijks meegemaakt. Nooit eerder had hij de papieren van de president in elkaar hoeven plakken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid