Dit zijn de grootste wapenfabrikanten achter de NRA

Na elke nieuwe massale schietpartij in de VS wordt met een beschuldigende vinger gewezen naar de wapenlobby en de NRA. Maar wie zijn de mannen die aan de trouwtjes trekken in deze schimmige sector? Tijdschrift Mother Jones zocht het uit.

Keuze uit ons archief

Het is een misselijkmakend gegeven: na iedere massale schietpartij in de VS, neemt de verkoop van de wapens toe. Niet alleen is de machtige en gevreesde National Rifle Association tot de tanden gewapend tegen regelgeving en controle, ook hun lobby is waterdicht. Althans, voor de achterban. In 2016, kort na de schietpartij in Orlando, zocht het gerespecteerde tijdschrift Mother Jones uit welke kopstukken deze achterban precies bestaat. Onder andere komt naar voren hoe schijnbaar onmogelijk het is iets aan de beschreven gang van zaken te veranderen. Zoals kortgeleden opnieuw is gebleken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid