De overeenkomst tussen Penn State en de bankencrisis

Business Insider  | 17 July 2012 - 06:1517 Jul - 06:15

Banken veroorzaken schade van tientallen miljarden en universiteitsbestuurders die pedofiele coach beschermden veroorzaken een vertrouwenscrisis.

Falend leiderschap. Dat is de overeenkomst tussen de bankencrisis en het misbruikschandaal op Penn State. Dat schrijven Business Insider en Slate.

Bankiers en beleggers plegen met medeweten van hun bazen fraude en lichten klanten op. Op Wall Street (en in andere financiële centra) is het heel normaal om in het belang van de eigen portemonnee en bonus te handelen, ten koste van klanten en overheidsfinanciën. Op Penn State misbruikte een football coach met medeweten van de universiteitsdirectie minstens 14 jaar lang jongens van 10 tot 12 jaar. De universiteit vond de goede naam en het prestige van het football jeugdprogramma van de coach belangrijker dan het welzijn van de kinderen.

Volgens Slate hebben we nieuwe leiders nodig, omdat de oude gefaald hebben. Busines Insider staat stil bij de vertrouwenscrisis die het misbruikschandaal op Penn State heeft veroorzaakt. Als de hoogste bazen van de universiteit niets ondernemen tegen een pedofiele coach wie kun je dan nog vertrouwen?

Lees ook:
Oplichting hoort bij ons werk (360)

Penn State deed niets om seksueel misbruik te voorkomen (360)

(Foto van Swami Bu)

Plaats een reactie