Organisatie voor dierenrechten PETA vindt Pokémon dierenmishandeling

The New Republic  | 15 October 2012 - 15:3615 Oct - 15:36

Japans computerspel met monstertjes zou kinderen aanzetten tot wreedheid jegens dieren.

De Amerikaanse dierenrechtenorganisaties PETA heeft een eigen versie van het Pokémon-spel gelanceerd. In Pokémon Black and Blue worden de Pokémon-figuren niet afgebeuld en mishandeld teneinde zo goed mogelijk te presteren voor hun bazen, maar komen de kleine monsters in opstand tegen hun trainers.

Volgens PETA, ‘s werelds grootste dierenrechtenorganisatie, zou Pokémon kinderen aanzetten tot dierenmishandeling omdat het volgens het Japanse spel normaal is om niet-menselijke wezens op te sluiten en te mishandelen.

Forbes vindt PETA’s protest tegen Pokémon (de spellen en merchandise vertegenwoordigen een waarde van 25 miljard dollar) belachelijk. Kinderen leren van Pokémon juist dat de wezentjes als gelijken behandeld moeten worden. Volgens The New Republic heeft PETA wel een punt en zijn de spellen zelfs wreder dan de dierenrechtenorganisatie zich realiseert. Juist omdat de speler de Pokémons moet mishandelen voor ze presteren en punten verdienen en er nooit bloed vloeit zijn de games wreed. De Pokémon-trainer is als een dronesoperator die een bloedbad aanricht zonder dat hij de doden en gewonden ziet.

Plaats een reactie