Satelliet neemt werk cowboys over

The Wall Street Journal  | 14 February 2016 - 07:5514 Feb - 07:55

Australische cowboys kunnen hun vee tegenwoordig in de gaten houden zonder dat ze de deur nog uit hoeven. Vaarwel zweep en zadelpijn.

Murray Grey heeft de pest aan de traditionele veehouderij. Jarenlang besteeg hij zijn paard om zo’n vijfduizend stuks vee bijeen te drijven op een lap grond ter grootte van twee keer New York in de Outback, het ruige binnenland van Australië. Heel romantisch, slapen onder de sterrenhemel, maar niet met wolken zoemende vliegen en giftige reptielen in de buurt. Het vee raakte door de lange trek vaak veel gewicht kwijt, waardoor Grey duizenden dollars winst misliep. Sinds kort gooit de dertigjarige cowboy het over een andere boeg. Hij heeft zijn zadel verruild voor een bank en zijn zweep voor een mobieltje.

Het beeld van zwepen knallende en tabak pruimende cowboys dat we danken aan acteurs als John Wayne ligt onder het vuur van een zeer moderne vijand: de technologie. Grey en andere veeboeren in de Outback doen mee aan een experiment waarin gegevens van NASA-satellieten worden gebruikt om hun kuddes te beheren.

Elke twee weken het beste uit de internationale pers lezen? Neem dan een abonnement op 360 Magazine.

Dit artikel helemaal lezen? Dat kan via Blendle.

Elke twee weken het beste uit de internationale pers lezen? Neem dan een abonnement op 360 Magazine.

Dit artikel helemaal lezen? Dat kan via Blendle.

Gratis voor 360 abonnees


Plaats een reactie

(€ via Blendle) Satelliet neemt werk cowboys over (The Wall Street Journal)