Amerikaanse sporters met crowdfunding naar Rio

Reuters  |  2 August 2016 - 18:45 2 Aug - 18:45

Op de Olympische Spelen in Rio zijn de Verenigde Staten in 27 sporten actief. Maar de kosten die sporters moeten maken, verschillen enorm. Zo is een atleet gemiddeld 15.000 dollar per jaar kwijt aan training en materialen en iemand die schermt of tafeltennist 20.000 dollar. Voor een boogschieter loopt de rekening zelfs op tot 25.000 dollar.

De gemiddelde Olympische sporter verdient 20.000 dollar per jaar, veel te weinig om de kosten zelf op te kunnen hoesten. Crowdfunding is daarom een middel dat door sporters steeds vaker wordt ingezet. Sites als GoFundMe, RallyMe en Sportfunder haken daar op in, met worstelaar Kyle Snyder, tienkamper Jeremy Taiwo en schermer Ibtihaj Muhamma als succesvolle voorbeelden.

Ook proberen sporters door zoveel mogelijk samen te werken de kosten per persoon te verlagen om niet met grote schulden de Spelen te verlaten. Want zelfs na het behalen van medailles stromen de inkomsten – in tegenstelling tot honkballers en basketballers – voor de Olympiërs zelden binnen.

Foto: Daniel Coomber

Plaats een reactie