Saté van hondenvlees op Bali

ABC Australia  | 12 July 2017 - 07:0012 Jul - 07:00

Activisten van Animals Australia zeggen bewijzen te hebben dat straatverkopers op Bali saté van hondenvlees aan onwetende toeristen verkopen.

Bali is een populaire vakantiebestemming voor Australiërs. Jaarlijks reizen rond de 1 miljoen Australiërs af naar het paradijselijke eiland. Dierenactivisten van Animals Australia en journalisten van ABC Australia filmden op het eiland en zeggen bewijzen te hebben dat honden worden gevangen om te worden verwerkt tot saté die door straatverkopers aan de man wordt gebracht.

Consumptie van hondenvlees is niet verboden op Bali en er zijn diverse restaurants die hondenvlees serveren. Maar de berichten over de misleiding door straatverkopers hebben tot verontwaardiging geleid onder toeristen. Volgens Animals Australia worden op het eiland jaarlijks 70.000 honden geslacht onder barbaarse en onhygiënische omstandigheden.

Later deze maand hebben vertegenwoordigers van actiegroepen voor dierenrechten een ontmoeting met de Balinese autoriteiten in de hoop hen te overtuigen de handel in hondenvlees te stoppen.

Dit is de reportage van Animals Australia en het programma 07.30 van ABC (bevat confronterende beelden):

Foto: William Cho

Plaats een reactie