Dit vinden expats het land met de hoogste levenskwaliteit

Quartz  | 12 september 2017 - 07:0012 sep - 07:00

Sinds vier jaar onderzoekt Expat Insider welk land de hoogste levenskwaliteit heeft voor werknemers die door hun baas in het buitenland worden gestationeerd. Dit jaar vulden 13.000 mensen uit 166 landen de uitgebreide vragenlijst in. Nederland eindigt op de zeventiende plaats en voor de nummer 1 moet je naar Zuid-Europa.

Het onderzoek van Expat Insider kijkt naar diverse aspecten van leven in een ander land. Respondenten werd gevraagd punten te geven voor zaken als veiligheid, gezondheid, ontspanningsmogelijkheden, openbaar vervoer, persoonlijk geluk, onderwijs, gezinsvriendelijkheid en de balans tussen werk en ontspanning.

In afzonderlijke categorieën voeren verschillende landen de ranglijst aan, maar alles tezamen eindigt Portugal op nummer 1 als het om kwaliteit van leven gaat. Taiwan, vorig jaar nog nummer 1, staat nu op twee en op drie staat nog een land uit Zuid-Europa: Spanje.

Nederlanders waarderen hun eigen land hoog, zoals blijkt uit andere onderzoeken. Zo staat ons land op de zesde plaats van The World Happiness Index. Expats denken daar kennelijk anders over: op de Expat Insider-index van levenskwaliteit eindigt ons land op de zeventiende plaats.

Alle resultaten van het onderzoek door Expat Insider vind je hier. Dit is de ranglijst van landen met de hoogste levenskwaliteit:

null

null


Foto: Ruthie

Plaats een reactie