H&M zit met ruim 3 miljard euro aan onverkochte kleding

Bloomberg  | 28 March 2018 - 07:3028 Mar - 07:30

’s Werelds tweede grootste kledingverkoper heeft een probleem: het bedrijf zit met een enorm overschot aan kleding vanwege het zeer veranderlijke Europese weer in het afgelopen kwartaal, met een warme januarimaand en een koud februari.

Het Zweedse H&M, met 171.000 werknemers en 4700 winkels wereldwijd, zegt gedwongen te zijn tot grote prijsdalingen om de magazijnen leeg te krijgen. De kwartaalwinst vóór belasting daalde met 60 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Aandelen H&M daalden naar het laagste niveau sinds 2005.

Volgens CEO Karl Persson, telg van de miljardairsfamilie en kleinzoon van H&M-oprichter Erling Persson, is het fast fashion -bedrijf te traag geweest met aanpassingen. De retailer begint nu met het nieuwe merk Afound om kleding van verschillende merken, waaronder H&M, met korting te verkopen.

Daarnaast worden dit jaar drie geautomatiseerde logistieke centra toegevoegd om de leveringen te versnellen. Volgens Persson is zijn bedrijf over twee jaar helemaal klaar voor onlinehandel op alle markten waar H&M actief is. Deze maand begonnen de online verkopen al in India en via Alibaba in China.

Foto: Mike Mozart

Plaats een reactie