Amazon begint in de VS met afleveren in de kofferbak

NPR  | 27 April 2018 - 08:0027 Apr - 08:00

De activiteiten van Amazon in de VS gaan veel verder dan bij ons. Na bezorging in huis, komt het bedrijf van Jeff Bezos nu met een nieuwe service: pakketbezorging in je auto.

Amazon kondigde vorig jaar oktober Amazon Key aan, een nieuwe bezorgdienst waarmee koeriers de voordeur kunnen openen van klanten die ervoor kiezen om pakketten thuis te ontvangen als ze er zelf niet zijn. Amazon Key wordt uitgebreid: pakketjes kunnen nu worden bezorgd in de achterbak of op de achterbank van auto’s.

De service is vooralsnog alleen beschikbaar voor Amazon Prime-leden in 37 steden met een Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac of Volvo uit 2015 of later – auto’s die op afstand kunnen worden ontgrendeld. Amazon belooft binnen vier uur te kunnen bezorgen, op voorwaarde dat de auto is geparkeerd binnen het bereik van de afleverlocatie in een openbaar toegankelijk gebied.

Het bedrijf worstelt in de VS al langer met het probleem dat afgeleverde pakketten worden gestolen uit portieken en openbare ruimtes, wat het bedrijf een flinke cent kost. Daarnaast is deze nieuwe service een volgende stap om klanten te lokken met gemak en snelheid.

Het begon met gratis verzending binnen twee dagen voor mensen met een Prime-abonnement à 99 dollar per jaar. Daarna volgden buttons waarmee een specifiek artikel automatisch kan worden besteld en de mogelijkheid om te bestellen via spraakopdrachten.

Slimme deurbel
In februari kocht Amazon het bedrijf Ring, een slimme-deurbelfabrikant die audio en video kan streamen via een telefoon, zodat klanten kunnen zien wat er achter hun voordeur gebeurt. En het lanceerde een eigen, met internet verbonden camera voor huisbeveiliging, Cloud Cam genaamd.

Cloud Cam en de Amazon Key-app zijn overigens niet alleen op de markt gebracht voor veilige thuisbezorging van pakketjes, maar ook voor het groeiende aantal diensten aan huis die via Amazon kunnen worden gehuurd, zoals een hondenuitlaatservice of een schoonmaker.

foto: Aurelijus Valeiša

Plaats een reactie

NPR