Huawei bouwt eerste 5G-hotel

ECNS / 360  | 25 April 2019 - 14:5025 Apr - 14:50

Huawei heeft afgelopen dinsdag een deal getekend met hotelketen InterContinental en China Telecom om ’s werelds eerste 5G-hotel te bouwen. Op de Huawei Global Analyst Summit (HAS 2019) in Shenzhen had de Chinese telecomgigant een suite gebouwd die demonstreerde hoe dat eruit zou komen te zien, met 5G-netwerk, een cloud-PC, cloud-gaming en fitnessapparaten voorzien van VR-brillen.

In het 5G-tijdperk is een cloudcomputer niet meer dan een scherm, een toetsenbord en een muis. Het enige wat je nodig hebt, is een cloudaccount, je laptop kun je thuislaten. Volgens Daniel Arbenz, general manager van Intercontinental Shenzhen, zal 5G een revolutie teweegbrengen in de hele hotelindustrie, omdat beter aan de wensen van gasten tegemoet kan worden gekomen. Huawei schat dat er in 2025 6,5 miljoen basisstations zijn gebouwd en dat er wereldwijd 2,8 miljard 5G-gebruikers zullen zijn. Ondanks de moeilijke tijden door sancties van de VS en andere landen tegen het 5G-netwerk, maakt Huawei zich geen zorgen. Er zijn tot dusver al 40 commerciële contracten getekend.

_

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie