Slapen in een aardappel

Fast Comapany / 360  | 30 April 2019 - 20:0030 Apr - 20:00

De Amerikaanse staat Idaho is een landbouwstaat waar vooral heel veel aardappels worden geteeld: vorig jaar bedroeg de voorraad in de staat maar liefst 2,8 mln ton.

Ter promotie van de aardappel werd in 1937 de Idaho Potato Commission opgericht die in 2012 zijn vijfenzeventigste verjaardag vierde met onder meer de Big Idaho Potato Truck, een dieplader met daarop een enorme aardappel van 8,5 meter lang en drie meter hoog, vervaardigd uit staal, gips en beton.

De truck reisde door de VS, werd tijdelijk gestald bij winkelcentra, was aanwezig bij grote sportevenementen en keerde vorig jaar terug in Idaho.

Een ondernemer heeft het geval nu omgetoverd in een overnachtingsplek, compleet met tweepersoonsbed, badkamer en open haard, maar zonder wifi en televisie. De aardappel is te huur via Airbnb voor $ 247 per nacht, inclusief schoonmaakkosten en lokale belastingen.

(Fast Company, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie