Veelvraat Apple

The Verge | Washington  | 16 May 2019 - 20:0016 May - 20:00

Apple koopt bedrijven op met de frequentie waarmee een gemiddelde burger boodschappen doet.

Het tech-bedrijf uit Cupertino hangt het niet altijd aan de grote klok als het weer eens een aanschaf doet, maar in werkelijkheid is Apple voortdurend bezig met het opslokken van start-ups. Apple CEO Tim Cook vertelde aan CNBC dat Apple gemiddeld elke twee à drie weken een nieuw bedrijf koopt. In de afgelopen zes maanden komt dat neer op de aanschaf van zo’n 20 tot 25 bedrijven.
Tot de meer recente acquisities horen Shazam, de app die liedjes herkent; een bedrijf dat lenzen maakt voor AR-brillen; een start-up gespecialiseerd in AI-stemgebruik; een onderdeel van chipmaker Dialog à $ 300 mln en een aantal patenten van Lighthouse, een bedrijf dat is gespecialiseerd in AI-beveiligingscamera’s. Gezien het feit dat Apple naar schatting $ 225,4 mrd aan contant geld uit te geven heeft, is het einde van de koopwoede voorlopig waarschijnlijk nog niet in zicht.

(The Verge, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie