Grootste bank Italië stopt met Facebook

Il Sole 24 Ore / 360  | 17 May 2019 - 20:0017 May - 20:00

UniCredit, de grootste bank van Italië, stopt met alle activiteiten op Facebook en op Facebook-diensten Messenger en Instagram. De bank blijft wel actief op andere sociale netwerken zoals Twitter en LinkedIn.

UniCredit meldt op Twitter dat de bank ‘gesprekken van hoge kwaliteit op digitale kanalen’ wil kunnen garanderen en in overeenstemming met dit streven per 1 juni geen gebruik meer zal maken van de drie Facebookdiensten. Met andere woorden: UniCredit vertrouwt Facebook niet langer. Dat heeft alles te maken met het Cambridge Analytica-schandaal en met tal van andere incidenten waarbij de privacy van gebruikers werd geschonden. Mogelijk speelt ook het hardnekkige gerucht mee dat Facebook overweegt zelf bancaire diensten te willen ontwikkelen. Traditionele banken krabben zich achter de oren over het delen van klantgegevens met Facebook, dat nu zelf met die gegevens aan de slag zou kunnen. Daarnaast is er ook nog de angst dat Facebook gegevens deelt met concurrerende banken.
(Il Sole 24 ore, Milaan)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie