De waarde van Trump Tower daalt

Bloomberg | New York  | 20 May 2019 - 20:0020 May - 20:00

Trump Tower, ooit het kroonjuweel in het vastgoedimperium van Donald Trump, geldt nu als een van de minst gewenste luxeobjecten in Manhattan.

Omringd door betonnen barrières en met de twee deels afgesloten hoofdingangen, is het 36 jaar oude gebouw veranderd in een fort sinds Trump het Amerikaanse presidentschap won. Het pand is daarnaast in jaren niet wezenlijk gemoderniseerd en de naam Trump is voor veel mensen in het liberale en overwegend democratische New York City niet bepaald een lokkertje.
Voor de eigenaren van een appartement in de toren waren de afgelopen twee jaar niet bijster veelbelovend. Uit vastgoedgegevens blijkt dat de meeste verkopen van appartementen hebben geleid tot een verlies na correctie voor inflatie. Sommige appartementen werden zelfs verkocht met een verlies van meer dan 20%. Dat staat in schril contrast met andere verkopen in Manhattan, waar slechts 0,23% van de huizen in de afgelopen twee jaar met verlies werd verkocht.

(Bloomberg, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie