Droogte dwingt tot graanimport

The Sidney Morning Herald | Sidney  | 21 May 2019 - 20:0021 May - 20:00

Australië is normaal gesproken de grootste producent en exporteur van tarwe op het zuidelijk halfrond, maar door de aanhoudende droogte in het oosten van het land is het dit jaar gedwongen Canadees graan te importeren. Dat is voor het eerst in meer dan tien jaar tijd.

Een Australische importeur kreeg deze week een eenmalige vergunning van het ministerie van Landbouw en Waterbronnen om bulktarwe uit Canada te importeren, nadat is vastgesteld dat lokale gewassen verloren zijn gegaan door het gebrek aan regen. De productie is voor het eerst in ruim tien jaar met 20% teruggelopen en de prijzen voor Australische tarwe zijn daardoor sterk gestegen.
Hoewel Australië elk jaar weliswaar kleine hoeveelheden speciale graansoorten importeert, is deze stap tot grootschalige import opmerkelijk. De laatste keer dat tarwe werd geïmporteerd was in 2007, toen een periode van ernstige droogte als gevolg van El Niño de jaarlijkse productie halveerde.

(The Sydney Morning Herald, Sydney)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie